Terranet

Om oss

2004 beviljades Terranets första patent utifrån visionen att säkerställa nättäckning i otillgängliga miljöer. Terranet var länge före sin tid och har genom intensiv FoU drivit och lämnat väsentliga bidrag till standardiseringen inom IEEE och WiFi Alliance som är de två ledande certifieringsorganen i branschen.

I syfte att testa och utveckla de mest optimala kommersiella tillämpningarna för teknologin inledde Terranet innan teknologin var standardiserad samarbeten med såväl nätoperatörer som mobiltillverkare, däribland Huawei, Qualcomm och indiska Tata DoCoMo under åren 2011 till 2014.

Åren av intensiv forskning och utveckling resulterade i en ny världsstandard som Terranet både var initiativtagare till och byggde vår mjukvaruplattform kring. Standarden Wi-Fi AwareTM, som 2015 antogs av Wi-Fi Alliance, lanserades successivt av mobil- och mikrochiptillverkare under 2017. Denna omständighet har accelererat det redan stigande intresset för Terranets mjukvara.

Terranet patenterade mjukvarualgoritmer möjliggör strömning av data, inklusive bandbreddskrävande HD-media, helt oberoende av mobilnät eller andra hotspot-beroende nätverk. Med vår mjukvara integrerad kan fordonen genom programmerade sensorer kommunicera riktning, hastighet och position även under radioskuggor vilket inte är möjligt med GPS.

Korta fakta

Vi är

  • Världsledande mjukvaruföretag inom Proximal connectivity
  • Listad på Nasdaq First North Premier Growth Market
  • 20 medarbetare i Lund, Ideon Science Park, och på lokala kontor i USA och Asien.
  • Designhus till den amerikanska chiptillverkaren Qualcomm
  • Medlem 5G Automotive Association
  • Medlem WiFi-Alliance

Har du frågor?

Hör av dig på info@terranet.se. Vi gör vårt bästa för att besvara alla frågor så snabbt vi kan.

Vill du bli en av oss?

Skicka ditt CV till career@terranet.se

Företagsledning

Pär-Olof Johannesson, CEO Terranet.

Pär-Olof Johannesson

CEO

Pär-Olof har varit vd för Terranet sedan 2009 och ledde företaget genom processen för börsnoteringen på NASDAQ First North Premier i Stockholm 2017.

Han har mer än 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom IT- och telekomindustrin och ett omfattande internationellt kontaktnät efter mångårig tjänstgöring i Kina och Asien. Tidigare befattningar omfattar delägarskap i riskkapitalfirman Mankato Investments, affärsområdeschef på Flextronics och försäljningschef på ABB, projektledare vid Ericsson Radio Systems i Beijing, attaché på UD samt forskningsassistent på FOI.

Pär-Olof har genom åren har varit anlitad lärare på Ekonomihögskolan i Lund, MIT och Stanford University.

Mattias Larsson, CFO Terranet.

Mattias Larsson

CFO

Mattias Larsson har mer än 20 års erfarenhet av strategi, finans och verksamhetsutveckling, huvudsakligen från telekommunikationsindustrin. Han var tidigare Vice President, Strategy & Finance på Orbital Systems, och innan dess Director, Strategy på Sony och managementkonsult på Accenture.

Mattias har en civilingenjörsexamen i elektroteknik från Lunds tekniska högskola och en kandidatexamen i företagsekonomi från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Andrew Jue har lång erfarenhet från ledarpositioner internationellt, särskilt i USA och Silicon Valley där han är positionerad. Han har tidigare varit Senior Marketing Manager på Broadcom och haft ledarpositioner på bland andra Metta Technology, Mediamatics och National Semiconductor.

Andrews besitter särskild expertis inom Connectivity och multimedia teknologi och har mycket god kännedom om det affärsmässiga ekosystemet i branschen. Han har en Kandidatexamen i Electrical Engineering från Santa Clara University.

Andrew Jue, VP Engineering and CTO Terranet.

Andrew Jue

VP Engineering & CTO

Christina Björnström är en erfaren företagsledare på den internationella arenan och hon är uppvuxen i Holland, Sverige och i USA. Som tidigare VD för Svensk-amerikanska Handelskammaren i New England har hon arbetar med startups och nyetablering av företag i konkurrensutsatta miljöer.

 

Hon har också arbetat som granskande journalist i krigsutsatta områden och sociala entreprenörskapsprojekt. Christina är utbildar vid Universitetet i Essex och har en masterexamen i Public Health från Harvard University, Cambridge.

Christina Björnström, VP Sales and Key Account Management, Terranet.

Christina Björnström

VP Sales & Key Account Management