Terranet

Om oss

2004 beviljades Terranets första patent utifrån visionen att säkerställa nättäckning i otillgängliga miljöer. Företagets vision har genomgående varit att möjliggöra samma användarupplevelse oavsett om du som abonnent är online eller offline samt att säkra bibehållen prestanda för maskin-till-maskin kommunikation utan uppkoppling mot internet. Plattformen bygger på peer-to-peer-protokoll och meshbaserad fildelningsteknik. Terranet var länge före sin tid och har genom intensiv FoU drivit och lämnat väsentliga bidrag till standardiseringen inom IEEE och WiFi Alliance som är de två ledande certifieringsorganen i branschen.

I syfte att testa och utveckla de mest optimala kommersiella tillämpningarna för teknologin inledde Terranet innan teknologin var standardiserad samarbeten med såväl nätoperatörer som mobiltillverkare, däribland Huawei, Qualcomm och indiska Tata DoCoMo under åren 2011 till 2014.

Åren av intensiv forskning och utveckling resulterade i en ny världsstandard som Terranet både var initiativtagare till och byggde vår mjukvaruplattform kring. Standarden Wi-Fi AwareTM, som 2015 antogs av Wi-Fi Alliance, lanserades successivt av mobil- och mikrochiptillverkare under 2017. Denna omständighet har accelererat det redan stigande intresset för Terranets mjukvara.

Terranet är unikt positionerade med patenterade mjukvarualgoritmer som möjliggör intelligent maskin-till-maskin-kommunikation och strömning av data, inklusive bandbreddskrävande HD-media, helt oberoende av mobilnät eller andra hotspot-beroende nätverk. Målsättningen är att vår teknologi ska vara integrerad i 500 miljoner sensorer och enheter inom tre år.

Bolagets primära marknad är IoT, Internet of Things, samlingsbegreppet på den utveckling som innebär att enheter förses med små chip och processorer som medför att de kan uppfatta sin omvärld och kommunicera med den. Tekniken möjliggör att enheterna kan skapa ett situationsanpassat beteende och medverka till att skapa smarta, attraktiva och hjälpsamma miljöer, varor och tjänster.

Industrin förväntas växa kraftigt och analytiker bedömer att antalet IoT-produkter kommer att öka från 10 miljarder 2014 till 30 miljarder anslutna enheter 2020.

Korta fakta

Vi är

  • Världsledande mjukvaruföretag inom Proximal connectivity
  • Listad på Nasdaq North First OMX Sweden
  • 33 medarbetare i Ideon Science Park, Lund, Sweden
  • Designhus till den amerikanska chiptillverkaren Qualcomm
  • Medlem 5G Automotive Association
  • Medlem WiFi-Alliance

Har du frågor?

Hör av dig på info@terranet.se. Vi gör vårt bästa för att besvara alla frågor så snabbt vi kan.

Vill du bli en av oss?

Skicka ditt CV till career@terranet.se

Företagsledning

null

Pär-Olof Johannesson

CEO

Pär-Olof har varit vd för Terranet sedan 2009 och ledde företaget genom processen för börsnoteringen på NASDAQ First North Premier i Stockholm 2017.

Han har mer än 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom IT- och telekomindustrin och ett omfattande internationellt kontaktnät efter mångårig tjänstgöring i Kina och Asien. Tidigare befattningar omfattar delägarskap i riskkapitalfirman Mankato Investments, affärsområdeschef på Flextronics och försäljningschef på ABB, projektledare vid Ericsson Radio Systems i Beijing, attaché på UD samt forskningsassistent på FOI.

Pär-Olof har genom åren har varit anlitad lärare på Ekonomihögskolan i Lund, MIT och Stanford University.

null

Anna Gallon

CFO

Anna Gallon är en senior företagsledare och finansdirektör med gedigen erfarenhet av entreprenöriella företagsmiljöer. Anna har en kandidatexamen i företagsekonomi från Lunds universitet.

Anna har sin bakgrund inom revision och har därefter haft flera befattningar från olika sektorer. Innan hon tillträdde som CFO för Terranet var hon CFO för Hövding som utvecklar airbagsykelhjälmar.

Andrew Jue har lång erfarenhet från ledarpositioner internationellt, särskilt i USA och Silicon Valley där han är positionerad. Han har tidigare varit Senior Marketing Manager på Broadcom och haft ledarpositioner på bland andra Metta Technology, Mediamatics och National Semiconductor.

Andrews besitter särskild expertis inom Connectivity och multimedia teknologi och har mycket god kännedom om det affärsmässiga ekosystemet i branschen. Han har en Kandidatexamen i Electrical Engineering från Santa Clara University.

null

Andrew Jue

VP Engineering & CTO

Christina Björnström är en erfaren företagsledare på den internationella arenan och hon är uppvuxen i Holland, Sverige och i USA. Som tidigare VD för Svensk-amerikanska Handelskammaren i New England har hon arbetar med startups och nyetablering av företag i konkurrensutsatta miljöer.

 

Hon har också arbetat som granskande journalist i krigsutsatta områden och sociala entreprenörskapsprojekt. Christina är utbildad vid Universitetet i Essex och har en masterexamen i Public Health från Harvard University, Cambridge. 

null

Christina Björnström

VP Sales & Key Account Management