När något oväntat plötsligt händer i trafiken kan ett litet ögonblick vara skillnaden mellan liv och död. Med blixtsnabb 4D-teknologi scannar BlincVision området framför bilen och reagerar snabbare än på 10 millisekunder när ett objekt upptäcks på vägen. BlincVision registrerar föremål upp till tio gånger snabbare, och tolkar deras form och rörelse med högre precision än något annat avancerat förarstödssystem idag. Genom att se skillnad på om det är ett barn eller en boll på vägen ska BlincVision skydda gångtrafikanter från att skadas och förare från att begå ödesdigra misstag.

Smart

Genom 4D-scanning upptäcker BlincVision alla objekt och rörelsemönster i realtid, oavsett dag eller natt, bländande ljus eller snöstorm.

Snabbt

Med laserscanner och sensorer på fordonet, reagerar BlincVision blixtsnabbt på objekt och rörelser med nära noll fördröjning.

Pålitligt

SLAM-algoritmer ger BlincVision en extremt precis positionering, med simultan lokalisering och kartläggning i ultrahög upplösning och voxelhastighet.

Så funkar det

BlincVision kombinerar laserscanning, eventsensorer (eventkameror) och avancerad visionsanalys för att i realtid generera 4D-bilder av objekt som dyker upp på vägen. BlincVision bygger på VoxelFlow-teknologin, en patenterad mjukvara för avancerad tredimensionell bildanalys av rörliga objekt.

Området framför och runt bilen scannas med flertalet laserstrålar i hög hastighet. Eventsensorerna fångar upp reflektionen från laserstrålarna inom 30 meters radie och analyserar objektets former och rörelser med minimal tidsfördröjning.

BlincVision minskar stoppsträckan

När ett objekt detekteras på vägen reagerar BlincVision inom 10 millisekunder och agerar för att säkra situationen, till exempel genom att sänka farten eller bromsa. Det kan jämföras med en reaktionsförmåga på minst 300 millisekunder i andra ADAS-system. I en kritisk trafiksituation innebär det att bilen reagerar inom 10 centimeter om du kör i en hastighet av 70km/h. Med traditionell ADAS-teknologi hade du hunnit färdas nästan 6 meter längre innan bilens automatiska bromssystem (AEB) hade aktiverats. I många fall är det just de metrarna som avgör om en olycka inträffar eller inte – inte minst i stadsmiljöer med tät trafik, cyklister och mycket gångtrafikanter.

Efficiency ill 240419_SV

Produktvideo BlincVision

Se videon som beskriver tekniken bakom BlincVision och dess fördelar

Med blixtsnabb 4D-teknologi scannar Terranets system BlincVision en radie av 30 meter framför fordonet med laser och reagerar snabbare än på 10 millisekunder när ett objekt upptäcks på vägen – upp till tio gånger snabbare än dagens ADAS-system.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att klicka på ”skicka” godkänner du att Terranet AB bahandlar dina personuppgifter enligt de europeiska datasyddsförordningen. Vi lagrar din emailadress säkert för att du ska kunna ta del av våra nyheter tills du väljer att avsluta prenumerationen. Maila info@terranet.se om du har några frågor.

Genom att klicka på ”skicka” godkänner du att Terranet AB bahandlar dina personuppgifter enligt de europeiska datasyddsförordningen. Vi lagrar din emailadress säkert för att du ska kunna ta del av våra nyheter tills du väljer att avsluta prenumerationen. Maila info@terranet.se om du har några frågor.