Svenska företag fortsätter att bana väg för framtidens trafiksäkerhet

Under måndag och tisdag denna vecka hade Terranet privilegiet att delta i Vision Zero-konferensen i Stockholm. Konferensen, arrangerad av Regeringskansliet, Trafikverket och Vinnova, erbjöd en plattform för svenska och internationella beslutsfattare, nyckelintressenter och forskare inom trafiksäkerhet att diskutera hur vi kan minska vägolyckor globalt genom kunskapsdelning och påverkan av viktiga aktörer.

Under konferensens gång blev det tydligt att Terranets antikollisionssystem BlincVision är precis det både marknaden och den svenska regeringen letar efter för att ta vägtrafiksäkerheten till nästa nivå. BlincVisions banbrytande sensorteknologi och revolutionerande reaktionstider kommer att leda vägen för hur den gemensamma visionen om noll dödsfall inom EU och FN kan förverkligas.

”Nollvisionen är etablerad. Tekniken finns där. Nu behöver vi gå från vision till implementering och Terranet ligger redan långt fram i sin utveckling av BlincVision som kan realisera nollvisionen”, säger Magnus Andersson, vd.

Sveriges infrastruktur- och bostadsminister, Andreas Carlson, ansvarig för Sveriges trafiksäkerhet och talare på evenemanget, nämnde varför Sverige varit så framgångsrikt i att öka vägtrafiksäkerheten. Delvis beror det på att Sverige har ett transportsystem som tar hänsyn till mänskliga fel, samt att det finns en känsla av delat ansvar mellan privat sektor, akademi och civilsamhälle, och hur teknik och innovation omfamnas och främjas.

Vision Zero-konferensen kretsade till stor del kring hur vi kan nå FN:s globala mål för vägtrafiksäkerhet fram till 2030 och 2050. Terranet var även utställare på Vision Zeros sidoevenemang Road Safety Technology Exhibition, arrangerat av Business Sweden. Andra viktiga aktörer inom branschen, såsom Volvo, Magna (Veoneer) och AxKid, var närvarande och diskuterade framtidens vägtrafiksäkerhet.

Magnus Andersson
Vd, Terranet AB

Lund, juni 2023

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Andersson, vd
E-mail: magnus.andersson@terranet.se

Om Terranet AB (publ) 

Terranets mål är att rädda liv i stadstrafiken.

Vi utvecklar banbrytande tekniklösningar för avancerat förarstöd (ADAS) och självkörande fordon som skyddar utsatta trafikanter från att skadas på vägen.

Med hjälp av en unik, patenterad sensorteknologi laserskannar Terranets system BlincVision vägen och upptäcker objekt upp till tio gånger snabbare och med högre precision än någon annan ADAS-lösning idag.

Terranet är baserat i Lund och i Stuttgart, i hjärtat av den europeiska bilindustrin. Sedan 2017 är bolaget noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (Nasdaq: TERRNT-B).

Följ vår resa på www.terranet.se

 

Bilaga