TerraNet har noterats på Nasdaq Stockholm First North Premier

Den 30 maj inleddes handeln med TerraNet Holding AB:s aktie (TERRNT B) på Nasdaq First North Premier i Stockholm.

Samtidigt som TerraNets VD Pär-Olof Johannesson ringde i marknadsklockan på Nasdaqbörsen i Stockholm dök nyheten upp på Nasdaqs skärm i New York och Stockholm. Enligt Nasdaqs talesperson inleddes handeln positivt och aktiekursen utvecklade sig väl under den första handelsdagen.

”Vi hälsar TerraNet välkomna till vår europeiska tillväxtmarknad, Nasdaq First North. Vi fortsätter att se ett inflöde av innovativa teknologiföretag på Nasdaq First North, och TerraNet är ett utmärkt exempel på det”, säger Adam Kostyál, SVP och ansvarig för europeiska noteringar på Nasdaq.

“Vi är både glada och stolta över det stora intresse som befintliga och nya aktieägare visat för TerraNet under börsintroduktionen och noteringsprocessen,” säger Pär-Olof Johannesson, VD i TerraNet. ”Vi är övertygade om att noteringen kommer få en positiv inverkan på våra relationer med kunder och samarbetspartners. Nu fokuserar vi på vår tillväxtstrategi med fortsatt teknikutveckling och marknadsexpansion för att skapa värde för våra aktieägare.”

Om Nasdaq First North Premier

First North är en alternativ marknadsplats som drivs av de olika börserna som ingår i Nasdaq. Den har inte samma juridiska status som en reglerad marknad. Bolag på First North regleras av First North regler och inte av de juridiska krav som ställs för handel på en reglerad marknad. En placering i ett bolag som handlas på First North är mer riskfylld än en placering i ett börsnoterat bolag.