TerraNet och Orange Labs i gemensamt test av TerraNets patenterade tjänst för delning av mobildata

TerraNet har  idag slutit avtal med Orange Labs att anpassa och utföra gemensamma tester av en tjänst, i form av en app, för delning av mobildata baserad på GriDD, TerraNets patenterade teknologi för delning av mobildata. GriDD öppnar upp för smartphoneanvändare att köpa och sälja mobildata mellan varandra. Genom enkel tillgång till mobildata ger GriDD abonnenten friheten att alltid vara uppkopplad och tillgänglig.

TerraNet och Orange Labs har gemensamt byggt en testmiljö vid Warsaw University of Technology, Faculty of Electronics and Information Technology, Warszawas tekniska högskola, Wydzial Elektroniki i Technik Informacyjnych Politechniki Warszawskiej, där universitetets 20 000 studenter får möjlighet att prova och utvärdera tjänstens olika funktioner. Testet löper under sex månader med ett initialt ordervärde om EUR 30 000.

GriDD visar på en mycket intressant och innovativ funktionalitet och vi ser fram emot att få vara den första operatören att prova den.” säger Sebastian Grabowski, Director of Research and Development Center at Orange Polska S.A.

Med hjälp av GriDD-teknologin skapas en spotmarknad för återförsäljning av mobildata mellan smartphoneanvändare. Teknologin öppnar möjligheten för abonnenter att vara alltid vara uppkopplade och tillgängliga. När mobiltäckning saknas eller är begränsad använder GriDD TerraNets teknologi för kommunikation och strömning av data utanför operatörsnät enligt ett standardiserat protokoll.

”GriDD är en kraftfull tjänst som ger abonnenter friheten att alltid vara uppkopplad och nåbar, oberoende av storleken på deras mobilabonnemang och oberoende av att vara inom räckhåll för en hot-spot eller annat operatörsnätverk. GriDD har funktionalitet med potential att förändra spelplanen för hur vi kommunicerar och sprider information.” säger Pär-Olof Johannesson, VD TerraNet.

Orange är en av världens ledande telekomoperatörer i Europa och Afrika och är en global ledare inom telekommunikationstjänster. Orange Polska S.A är Polens ledande telekom-leverantör som är verksam inom alla segment av den polska telekommarknaden. Orange finns närvarande i 29 länder med en total kundbas på 263 miljoner kunder världen över (2016), inklusive 202 miljoner mobilkunder och 18 miljoner fasta bredbandskunder. I mars 2015 presenterade koncernen sin nya strategiska plan ”Essentials2020” som sätter kundreferensen i centrum för sin strategi för att ge dem möjlighet att dra full nytta av det digitala universum och kraften i den nya generationens nätverk. Orange är noterat på Euronext Paris och på New York Stock Exchange.

För ytterligare information kontakta:
Pär-Olof Johannesson, VD
investorrelations@terranet.se

+ 46 70 332 32 62

Om TerraNet
TerraNet levererar en unik patenterad mjukvaruteknologi som möjliggör intelligent maskin-till-maskin-kommunikation och strömning av data, inklusive bredbandskrävande HD-media, oberoende av mobilnät eller andra hot spot-beroende nätverk. TerraNet har sitt huvudkontor i Lund, Sverige med etablerade sälj- och marknadsagenter i San José, Silicon Valley, Hyderabad, India, samt Taipei, Taiwan. TerraNet Holding AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Premier.

www.terranet.se

Utsedd Certified Adviser till TerraNet Holding AB (publ) är FNCA Sweden AB.