TerraNet i strategiskt samarbete med Lunds Tekniska Högskola inom bil-till-bil kommunikation (V2V)

TerraNet har idag ingått ett långsiktigt utvecklingssamarbete tillsammans med Lunds Tekniska Högskola (”LTH”) inom bil-till-bil kommunikation (V2V). Samarbetet innebär att TerraNet finansierar en industridoktorand vid LTH fram till framläggandet av avhandling och disputation i ämnesområdet aktiv säkerhet för sensorbaserad kommunikation mellan fordon.

Samarbetet är ett led i ett fördjupat kunskaps- och erfarenhetsutbyte på systemteknisk nivå. Doktoranden är placerad hos TerraNet och kommer att varva sin vetenskapliga forskning med produkt- och programvaruutveckling och vara en integrerad del av bolagets innovationsteam samt arbeta för att utöka TerraNets immateriella rättigheter.

”Detta samarbete ger oss en unik möjlighet att kalibrera verkshöjden i våra innovationer med det som ligger inom den absoluta frontlinjen i forskningsläget, säger Pär-Olof Johannesson, VD, TerraNet.

”Detta är ett viktigt samarbete för oss. Vi ser att vår forskning och spetskompetens tillsammans med TerraNets erfarenhet och unika teknologi kan skapa en hävstång för nya innovationer inom positionering och V2V kommunikation.”, säger Fredrik Tufvesson, professor vid LTH.

”Framförallt ger detta samarbete en fördel i standardiseringsarbetet inom vår nisch för offline-baserad WiFi högre upp i gigahertzbanden. Inte minst när det gäller bolagets positionering inom ekosystemet och samexistens mellan både LTE och 5G, är detta samarbete helt i linje med vår långsiktiga plattformsstrategi.” säger Ola Samuelsson, utvecklingschef vid TerraNet

   
Presskontakt:

Pär-Olof Johannesson, CEO
investorrelations@terranet.se

+ 46 70 332 32 62

   
OM TERRANET

TerraNet levererar en unik patenterad mjukvaruteknologi som möjliggör intelligent maskin-till-maskin-kommunikation och strömning av data, inklusive bredbandskrävande HD-media, oberoende av mobilnät eller andra hot spot-beroende nätverk. TerraNet har sitt huvudkontor i Lund, Sverige med etablerade sälj- och marknadsagenter i San José, Silicon Valley, Hyderabad, India, samt Taipei, Taiwan. 
www.terranet.se