Terranet undertecknar samarbetsavtal med NEVS för positionering av säkerhetskritiska sensorer för autonoma fordon i stadstrafik

Terranet AB (NASDAQ: TERRNT B) har ingått ett nytt samarbetsavtal med NEVS som utvecklar elbilar och självkörande fordon. Initialt kommer NEVS och Terranet gemensamt undersöka möjligheten att integrera bildanalysteknologin och objektidentifieringsmjukvaran VoxelFlow™ i NEVS självkörande fordon Sango. Det självkörande fordonet är utvecklat för att effektivisera mobilitet i städer, en viktig komponent i deras framtida system för autonoma fordon (PONS).

”NEVS främsta prioritet är maximal säkerhet för våra passagerare och medtrafikanter., varför vi är intresserade av VoxelFlow™ tekniska möjligheter att stärka säkerheten i komplexa urbana miljöer där vår flotta kommer operera, säger Stefan Tilk, NEVS vd.

”Terranets vision är att rädda liv och minska antalet dödsoffer och svåra olyckor i trafiken. Med fokus på ökad prestanda och precision inom objektidentifiering för kollisionsvarning, utvecklar vi en supersnabb sensor med extrem känslighet i fråga om både reaktionshastighet och bildupplösning. Terranet utvärderar kontinuerligt olika samarbetspartners för att verifiera teknologin. Samarbetet med NEVS är en unik möjlighet att integrera VoxelFlow™ i deras system som är ett helt nytt koncept i ekosystemet av olika lösningar för självkörande fordon,” säger Nihat Kücük, Terranets CTO.

Avtalet bygger också på en tredje samarbetspartner, holoride som tillför ett nytt paradigm när det gäller VR/AR underhållning för passagerare i autonoma fordon. Genom respektive aktör kan visionen om säkerhet och komfort uppnås kombinerat. 

Om Terranet
Terranet (Nasdaq: TERRNT-B). Med visionen att rädda liv utvecklar Terranet sensorteknologi för kollisionsvarning i trafiken. Bolaget levererar mjukvara med tillämningar för avancerat förarstöd och autonoma fordon. Bolaget var exklusivt utvalt till innovationsplattformen Startup Autobahn vid två tillfällen under 2021. Företaget har verksamhet i Lund och Stuttgart. Terranet AB (publ) är listat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Läs mer på: www.terranet.se Du kan registrera dig för Terranets nyhetsbrev på www.terranet.se/for-investerare

Om NEVS
NEVS vision är att skapa mobilitet för en hållbar framtid genom att utveckla mobilitetstjänster baserade på helt självkörande fordon och det omgivande ekosystemet för rörlighet. NEVS grundades 2012 efter att ha förvärvat saab Automobile AB:s tillgångar. Huvudkontoret ligger i Trollhättan där idag cirka 350 medarbetare, främst utvecklare, som arbetar mot den visionen.

Denna information är sådan information som Terranet AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 november 2021 kl.08.00 CET.

Utsedd Certified Adviser till Terranet AB är Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, ca@mangold.se

För mer information:
Michaela Berglund
Executive VP
michaela.berglund@terranet.com
+ 46 723 388 288

Sam Aurilia
terranet@fischtankpr.com
FischTank PR

Stefan Tilk
stefan.tilk@nevs.com
President & Vice Chairman NEVS
+46 520 850 00


 

Bilaga