Terranet AB uppdaterar marknaden i ett vd-brev

Bäste aktieägare. Det har nu blivit dags att summera året och blicka framåt mot ett spännande 2023.

Året som har gått har på många sätt varit omtumlande med ett geopolitiskt omvärldsläge som förändrats drastiskt. Vi har en tät dialog med leverantörer och samarbetspartners för att säkerställa att utvecklingen av BlincVision går framåt utan hinder.

Som vi tidigare kommunicerat har vi inlett ett partnerskap med svenska teknikbolaget Prevas för framtagningen av vår scannermodul. Arbetet löper på mycket bra och enligt plan. En första prototyp kommer att vara klar i början av nästa år.

Jag kan också berätta att vi har påbörjat genomförbarhetsstudier av vår sensormodul, så kallade feasibility studies, tillsammans med två internationella partners som är specialister på området. Planen är att dessa studier skall vara klara i slutet av januari. Därefter kommer vi ha olika vägval för att producera en prototyp även för vår sensormodul. Fokus är att få den bästa produkten till marknaden så snart som möjligt.

Parallellt med ovanstående utveckling arbetar vi löpande med mjukvaruenheten till BlincVision. Den är planerad att vara klar när våra andra komponenter, det vill säga både scanner- och sensormodulen, är klara. Siktet är inställt på att testa BlincVision i fordon under 2023. Eftersom BlincVision kommer att vara en banbrytande lösning på marknaden, utvärderar vi löpande ytterligare användningsområden.

Ni som följer mig och Terranet i sociala kanaler vet att jag ägnat en stor del av min
tid åt att resa och möta representanter för marknaden. Mycket spännande är på gång inom ADAS och självkörande bilar. Utvecklingen går framåt snabbt och förarstödsystemen blir alltmer automatiserade. Det senaste exemplet är ett automatiserat förarlöst parkeringssystem som påstås vara världens första självkörande system på nivå 4 – utvecklat av Mercedes Benz och Bosch som nu officiellt har godkänts för kommersiellt bruk i Tyskland av landets transportmyndighet. Det är också tydligt att kraven på att erbjuda teknikintensiva förarstödsystem till kunderna ökar. Det finns en förväntan att fordonet man färdas i på ett aktivt sätt ska kunna hjälpa till med att både bevaka och reagera på omgivningen.

Det här bäddar för många öppningar för Terranet både bland Tier-1- och OEM-tillverkare. BlincVision är ett revolutionerande system och jag är säker på att när vi presenterar den färdiga prototypen för marknaden kommer den att få ett stort genomslag.

Vi välkomnar snart ett nytt spännande år, vilket innebär ytterligare viktiga steg på vägen mot en färdig produkt och andra väsentliga händelser för att driva bolaget framåt.

Redan i början av januari åker vi till CES i Las Vegas. CES är världens största mötesplats för tech och innovation. Alla stora Tier-1- och OEM-tillverkare kommer att vara på plats och det är ett utmärkt tillfälle att träffa befintliga kontakter och uppdatera samarbetspartners. Det är också ett bra tillfälle att skapa nya relationer och samarbeten. Vår samarbetspartner holoride, som vi är delägare i, har under hösten lanserat sin produkt och kommer också att vara på plats på CES. Vi följer förstås deras spännande utveckling.

Under de kommande månaderna genomför vi ett antal strategiskt viktiga rekryteringar som förstärker vårt team både inom innovation och teknisk utveckling. Jag ser fram emot att kunna berätta mer om våra nya kollegor när de är på plats.

Med siktet inställt på att testa BlincVision i fordon under 2023 blir det naturligt att framåt prioritera kommersiella diskussioner kring BlincVision.

Tack för i år, vi ses igen i början på det nya året – ha en riktigt god jul och gott nytt år!

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Andersson, vd
E-mail: magnus.andersson@terranet.se

Om Terranet AB (publ) 

Terranets mål är att rädda liv i stadstrafiken.

Vi utvecklar banbrytande tekniklösningar för avancerat förarstöd (ADAS) och självkörande fordon som skyddar utsatta trafikanter från att skadas på vägen.

Med hjälp av en unik, patenterad sensorteknologi laserskannar Terranets system BlincVision vägen och upptäcker objekt tio gånger snabbare och med högre precision än någon annan ADAS-lösning idag.

Terranet är baserat i Lund och i Stuttgart, i hjärtat av den europeiska bilindustrin. Sedan 2017 är bolaget noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (Nasdaq: TERRNT-B).

Följ vår resa på www.terranet.se

Certified Adviser till Terranet är Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, ca@mangold.se.

 

 

 

Bilaga