Close

Ledningsgrupp

Ledningsgrupp

PÄR-OLOF JOHANNESSON
Verkställande direktör sedan 2009

Pär-Olof har en entreprenörsmässig bakgrund med över 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom telekomindustrin i såväl koncernkonglomerat som startupmiljöer. Han har ett omfattande internationellt kontaktnät efter mångårig tjänstgöring i bl a Kina och Asien. Tidigare befattningar omfattar delägarskap i riskkapitalfirman Mankato Investments, affärsområdeschef på Flextronics och försäljningschef på ABB,  projektledare vid Ericsson Radio Systems i Beijing,  attaché på UD samt forskningsassistent på FOI. Pär-Olof har genom åren varit anlitad lärare på Ekonomihögskolan i Lund samt Stanford.

Pär-Olof tillhör Commodore Vic 20 och 64 generationen och började programmera Basic i början av 80-talet och senare Pascal på Apple II. Han har två barn, är en entusiastiskt tennisspelare och skidåkare, tränar triathlon samt spelar piano på amatörnivå. Flerspråkig inklusive viss kinesiska.

Pär-Olof har en naturvetenskaplig utbildning och jur.kand från Lunds universitet och Kristianstad, samt tagit kurser i datateknik vid MIT.

Ledningsgrupp

ANNA GALLON
CFO

Senior företagsledare och finansdirektör med gedigen erfarenhet av entreprenörskap. Anna Gallon har en kandidatexamen i företagsekonomi från Lunds universitet. 

Anna har sin bakgrund inom revision, men har även haft ett flertal positioner inom finans i olika sektorer, däribland energisektorn. Anna Gallon var tidigare CFO för Hövding Sverige AB.

CHRISTINA BJÖRNSTRÖM
VP Marketing & Investor Relations

Christina Björnström är en erfaren internationell företagsledare. Som tidigare VD för Svensk-amerikanska Handelskammaren i New England har hon lång erfarenhet av att arbeta med startups, social företagsamhet, granskande journalistik och universitetsantagning. 

Christina är utbildad vid universitetet i Essex och vid Harvard. 

CHRISTIAN LÖNNE
VP Business Area Consumer IoT

Christian har 15 års erfarenhet av internationella företagsmiljöer med snabbrörliga konsumentprodukter.

Innan Christian började på TerraNet var han bland annat säljchef och ekonomichef inom både multinationella företag och mindre affärsverksamheter. Därmed har Christian fått chansen att bo och arbeta över hela världen och gett honom ett brinnande intresse för företagsutveckling och tillväxt.

OLA SAMUELSSON
VP Engineering

Erfaren ingenjör inom referensdesign och team leader på Sigma Connectivity, Sony Mobile och Sony Ericsson. 

Har tillsammans med stora chiptillverkare arbetat med att integrera sensor- och uppkopplingsteknologier i flera branscher, som t ex fordonsindustri, flyg och wearables. Hanterat både mobila och icke-mobila teknologier.