Close

Officiell lansering av TerraNets offline videodelnings-app i Indien

Idag sker den officiella lanseringen av TerraNet och TelugoOnes videodelnings-app TOneFlix i Indien. I och med det får TelugoOnes tre miljoner dagliga användare tillgång till TerraNets plattform för att dela och titta på video offline. Lanseringen sker med ett releaseparty i Andra Pradesh huvudstad Amaravati med representanter från media och IT-ministern i delstaten Andhra Pradesh, Mr Nara Lokesh, närvarande.

Appen introduceras på Google Play för Android-telefoner i samarbete med TelugoOne. Tre miljoner indier använder dagligen videodelningstjänsten TelugoOne som har sändningsrättigheter för bl.a Bollywoodfilmer över YouTube i de Telugospråkiga kanalerna i de båda delstaterna Andhra Pradesh och Telangana med cirka 125 miljoner invånare.

Appen TOneFlix möjliggör för abonnenter att enkelt ladda ner och dela högupplöst video i HD-2K pixels format och Dolby Digital återgivning med HDCP-stöd mellan två eller flera mobila enheter, helt utan uppkoppling mot Wi-Fi hotspots eller cellulära radiobasstationer.

Att kunna dela video mellan mobiltelefoner, utan att behöva köpa och konsumera data genom telefonoperatörer är en signifikant fördel för användare, speciellt i tillväxtmarknader där priskänsligheten är stor och i miljöer där den mobila nätkapaciteten ofta är instabil och bredbandstäckningen begränsad.

I slutet på 2016 hade cirka 323 miljoner, motsvarande 24,3 procent av den indiska befolkningen, tillgång till mobilt internet och det totala antalet mobilanvändare uppgick till cirka 684 miljoner där totalt 25,6 procent av befolkningen ägde en smartphone. 60 procent av mobila bredbandsanvändare i Indien upplever regelbundna nätverksproblem, vilket pekar på ett problem som TOneFlix kan lösa.

”Med denna lansering tar TerraNet det första viktiga steget för utrullningen av offlinebaserade mediatjänster baserat på det standardiserade WiFi-protokollet. Indien har med sin höga mobila penetrationsnivå under en längre tid varit bolagets testmarknad och är också nu vår målmarknad för denna lansering. Appen TOneFlix gör det möjligt för användaren att få samma användarupplevelse i realtid oavsett om abonnenten är i online eller offlineläge. Dess funktionalitet är kärnan i vår teknologiplattform för att på ett kostnadseffektivt sätt strömma datafiler, ljud och rörlig bild utanför molnet med hög överföringskapacitet till låga paketförluster, låg latens och minimal strömförbrukning.” säger Pär-Olof Johannesson, VD på TerraNet.

”TOneFlix kommer att revolutionera sättet att konsumera video och film på i Indien. Tillväxten av smarta mobiler går oerhört snabbt och detta samtidigt som mer än hälften av alla filmer och videor konsumeras över mobila enheter. Med TOneFlix kan våra abonnenter nu ladda ner och titta på filmer utan tillgång till operatörsnät och utan att det kostar mobildata. Detta är en fantastisk nyhet för våra abonnenter och öppnar upp stora möjligheter för oss att öka vår marknadspenetration inte minst bland det flertal indier som idag inte har råd att köpa dataplaner från operatörerna men gärna vill se våra filmer.” säger Ravi Shankar Kantamnen, VD på ObjectOne

Telugo One ingår i ObjectOne Information Systems Ltd som är en ledande indisk mjukvarukoncern med fokus på multimediadistribution.

 Tal av VD Pär-Olof Johannesson

Om lanseringen i media:

Rs. 10,000 cr. IT investments on the horizon: Lokesh – The Hindu

Nyhet – Terranet AB: Officiell lansering av TerraNets offline … – Börs

IT Minister Nara Lokesh Launches Tone Flix App In Vijayawada || NTV

Minister Nara Lokesh Launches New App || NTV – YouTube

It Minister Nara Lokesh Launches Tone Flix App In Vijayawada Ntv …

Nara Lokesh – Launch the Tone Flix App in Vijayawada… | Facebook

Nara Lokesh hopeful of IT revolution – Deccan Chronicle

IT Minister Nara Lokesh Launches Tone Flix App In … – Andhrawatch

Lokesh Nara (@naralokesh) | Twitter

Nara Lokesh hopeful of IT revolution

Launched #ToneFlix, a mobile app that has innovative features like offline video sharing.

IT-Minister Nara Lokesh launches Tone Flix App in Vijayawada