Framgångsrik Demo under Kista Mobility Week!

Den 12 juni var en märkesdag för Terranet vid Kista Mobility Week i Stockholm. Vi presenterade en demo till en V2P-prototyp för kollisionsvarning avseende skydd för fotgängare, cyklister och scooterförare (V2P, Vehicle To Pedestrian Connectivity). Demonstrationerna genomfördes med stor framgång och Christina Björnström intog scenen med bl a Ericssons VD

Utvecklingen mot digitalisering och automatisering av transportsystem går nu i rask takt. Terranet har en mycket viktig roll att fylla i detta nya ekosystem mellan tele- och datakommunikation och bilindustrin där Sverige och svensk industri har en absolut tätposition globalt. Terranet insåg detta och har sedan Q4 förra året haft ett skarpt fokus på en enda affärs- och produktlinje – att utveckla och leverera algoritmer och mjukvara för framtidens avancerade förarsystem och autonoma fordon. Som exempel kan nämnas att bara en standardutrustad bil har idag miljontals rader programkod avseende connected safety/aktiv fordonssäkerhet. 

Sedan i början av året har vi ingått gemensamma leveranssamarbeten med bl a Volvo Cars, Volvo Trucks och LTH i ett FoU-projekt för utveckling avseende 5G-baserade lösningar och sensorer för positionering samt bokat en order med pågående leverans till en av marknadsledarna inom intelligenta bromssystem för tunga fordon. Korslicensavtalet med Veoneer från 2018 är ett bärande fundament i Terranets strategiska investeringar inom detta område. Även det fördjupade samarbetet med ÅF, och bl a Christian Larsson med sin djupa branscherfarenhet, för att adressera nya marknader och tillförsäkra bolaget leveransförmåga, är en hörnpelare för att realisera affärsplanen.  

Under våren (Q1 och Q2)  har vi haft ett extremt fokus för att så snabbt så möjligt kunna leverera en första demo och prototyp i bolagets omställningsprocess. Lanseringen i Kista under föregående vecka var därmed en milstolpe och betecknades av teamet (Christina, Andrew, Dmitry, Alex, Jonas, Linus och Anna) som bolagets största dag någonsin! Ett högspecialiserat och motiverat Terranet-team, väl inarbetat och målinriktat och vant att operera i en omgivning med hög förändringstakt och budgetosäkerhet har gjort detta möjligt. En mycket imponerande insats! Andrew och Jan Johansson står bakom en omfattande och avancerad utvecklingsprojektledning. Den nyligen invalde i styrelsen, Peter Janevik, VD Asta Zero, med sin mångåriga erfarenhet som teknikchef tidigare i olika roller på Volvo Personvagnar, har varit en viktig inspiration för hela bolaget och injektion i denna process.

Kista Mobility Week är ett event som organiseras av Ericsson i samarbete med Stockholm Stad, Urban ICT Arena, Drive Sweden och Viable Cities. Det Terranet presenterade var en säkerhetskritisk klient och molnbaserad applikation med stöd av radiobaserad positionering och navigering. Syftet med funktionen är att undvika dödsolyckor och livshotande skador genom en funktion som med hög precision och tidsupplösning lägesbestämmer fordon i förhållande till fotgängare, cyklister och scooterförare med deras Smartphone som nod. Nyligen inträffade en mycket tragisk dödsolycka med en elscooterförare i Helsingborg. Olycksstatistiken i städer som Boston, San Francisco och Stockholm bekräftar därvid en ihållande besvärande trend. Vår teknologi svarar upp mot behovet av nya lösningar och säkra varningssystem där fler och fler fotgängare, cyklister och bilister i en tilltagande anarkistisk trafikmiljö är upptagna med sin mobiltelefon. 

Vi står inför midsommar och annalkande semestrar. Med pågående offertberedningar och kontraktsförhandlingar, uppbyggnad av ett call center och utvecklingen av ett strategiskt brohuvud inom tysk bilindustri, tar vi successivt positioner för att etablera Terranet i den vinnande cirkeln.

Pär-Olof Johannesson
VD

Ericsson med VD presenterade partners på scenen där Christina Björnström representerade Terranet (4:e från höger). 
Övriga bilder från 1 av de 5 livedemonstrationerna där olika typer av fordon lokaliserades av Terranets applikation så att kollisioner kunde undvikas. 
Övriga bilder från 1 av de 5 livedemonstrationerna där olika typer av fordon lokaliserades av Terranets applikation så att kollisioner kunde undvikas.