Close

Multimedia Services

Multimedia Services

En konsekvent och högkvalitativ användarupplevelse

Affärsområdet Multimedia Services består av två olika delområden, GriDD och MeshMedia. Vår teknologi inom Multimedia Services säkerställer en konsekvent och högkvalitativ användarupplevelse, oavsett om användaren är online eller offline.

GriDD

GriDD är vår tjänst för delning av och handel med överskottsdata direkt mellan mobiltelefonabonnenter utan mellanhänder. GriDD möter stort intresse från teleoperatörer som med hjälp av tjänsten kan differentiera sina erbjudanden samt öka datatrafiken och användarupplevelsen. Mjukvaran möjliggör för en potentiell köpare av data att hitta en säljare. Om köpare och säljare är överens om priset kopplas enheterna samman och transaktionen kan genomföras.

Utöver handel av överskottsdata kan GriDD anpassas för försäkring av mobildata, där användaren kan betala en avgift för att få tillgång till mer data. Tjänsten bedöms främst vara applicerbar för kontantkort där användaren betalar för data innan den används. Ett annat applikationsområde för GriDD är mobila betalningar. Med hjälp av GriDD kan säljare och köpare snabbt etablera ett lokalt, säkert nätverk och genomföra betalningar från mobil till mobil.

MeshMedia

MeshMedia är en patenterad och varumärkesskyddad funktion som levereras i form av en mobilapplikation. Mobilapplikationen möjliggör strömning av video i full HD med äkta 5.1-kanaligt surroundljud mellan två eller era mobila enheter utan uppkopplingsmöjligheter mot Wi-Fi eller 3G/LTE. Befintliga teknologier för videoströmning är begränsade till strömning mellan två enheter medan MeshMedia kan strömma mellan ett obegränsat antal enheter. Lokala test i Indien visar att vår teknologi klarar överföringar på upp till 48 megabit per sekund på 100 meters avstånd.

För mer information, vänligen skicka ett meddelande till services@terranet.se eller kontakta din lokala säljrepresentant.