BlincVision reagerar snabbare än du hinner blinka

BlincVision bygger på Terranets VoxelFlow-teknologi. Med blixtsnabb sensorteknologi och en revolutionerande laserskanningsteknik, förstår bilen vad du har framför dig och agerar åt dig – inom 10 millisekunder. Det räddar liv. Du räddar liv.

Brev till aktieägare, oktober 2022

Magnus Andersson, VD, ger en uppdatering till aktieägarna.

Läs mer här

Brev till aktieägare, juni 2022

Göran Janson, tillförordnad VD, ger en uppdatering kring utvecklingen av BlincVision i ett brev till aktieägarna.

Läs mer här

Affärsmodell

Terranets affärsidé är att utveckla tekniska lösningar för avancerat förarstöd och självkörande fordon, i första hand till fordonstillverkare, underleverantörer och andra aktörer inom transport- och mobilitetstjänster.

Affärsmodellen bygger på att Terranets lösningar säljs som licenser till OEMs (Original Equipment Manufacturers) och Tier 1-leverantörer, som levererar komponenter till OEMs i fordonsindustrin. Förutom licensintäkter kan försäljningen också skapa intäkter för kundanpassning av produkten samt service och uppgraderingar.

Mål och strategi

Terranets huvudsakliga fokus är att utveckla BlincVision, ett system för avancerat förarstöd i motorfordon som bygger på laserscanning och avancerad tredimensionell bildanalys. BlincVision kompletterar ADAS-teknologier som radar, lidar och kameror i täta urbana miljöer där marginalerna är mycket små.

BlincVision bygger på VoxelFlow™, en ny typ av patenterad sensorteknologi som Terranet har en globallicens för att utveckla mot fordonsindustrin. BlincVision är under utveckling med målet att kommersialiseras de närmaste åren. Produktutvecklingen sker i nära partnerskap med ledande aktörer inom mjuk och hårdvaruutveckling.

VoxelFlow™-teknologin kan komma att implementeras i en mängd olika typer av fordon utöver bilar, exempelvis i motorcyklar och elskotrar. Den har också stor potential att skapa värde i andra typer intelligenta transportsystem, till exempel i gruvor, lager och nöjesparker. I dagsläget är Terranet emellertid fullt fokuserade på att utveckla och marknadsföra BlincVision mot fordonsindustrin, primärt i Europa och USA, då detta bedöms ha störst kommersiell potential för verksamheten.

Finansiell kalender

Terranet följer rekommendationen att upprätthålla tysta perioder. Det innebär att vi under period på 30 dagar före publiceringen av en kvartalsrapport inte håller några möten med media, investerare, analytiker eller andra aktörer på kapital-marknaden. Under den tysta perioden besvarar vi enbart frågor av generell karaktär.

2022

24 februari – Bokslutskommuniké 2021

7 april – Årsredovisning 2021 publiceras

28 april – Årsstämma 2022

12 maj – Delårsrapport januari – mars 2022

18 augusti – Delårsrapport januari – juni 2022

17 november – Delårsrapport januari – september 2022

 

2023

23 februari – Bokslutskommuniké 2022

13 april – Årsredovisning 2022 publiceras

4 maj – Årsstämma 2023

17 maj – Delårsrapport januari – mars 2023

17 augusti – Delårsrapport januari – juni 2023

16 november – Delårsrapport januari – september 2023

IR – kontakt

CFO

Email: thomas.falkenberg@terranet.se

Phone: +46 703 360 346

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att klicka på ”skicka” godkänner du att Terranet AB bahandlar dina personuppgifter enligt de europeiska datasyddsförordningen. Vi lagrar din emailadress säkert för att du ska kunna ta del av våra nyheter tills du väljer att avsluta prenumerationen. Maila info@terranet.se om du har några frågor.

Genom att klicka på ”skicka” godkänner du att Terranet AB bahandlar dina personuppgifter enligt de europeiska datasyddsförordningen. Vi lagrar din emailadress säkert för att du ska kunna ta del av våra nyheter tills du väljer att avsluta prenumerationen. Maila info@terranet.se om du har några frågor.